Färsk Vindruvblad

Första skörden var inte illa så det blev en står gryta vindruvsblads rullar fyllda med ris och köttfärs, kryddat med sjukryddor 

Step by step 


Kubba

Det finns flera olika sorters kubba som lagad av burgul eller ris


Den första bilden är en kubba med råköttfärs och den andra är kubba utan råkött
Båda blev mycket goda


Lammrostfile

otroligt gott blev det ned Lammrostfile, raggmunkar, sallad och egenodlade persilja, mynta och smörgårkrasse.


Till efterrätten blev det bigarrår, vattenmelon och melon


Ströming

Fiska ströming är det bästa avslappnande jag vet

Det blev lite ströming så det gällde att rensa och filéa och laga


Entrecote

Stekt entrecote, stekta trattkanteraller, stektlök och potatismos blev det 



Rostbiff

Hemlagad rostbiff, potatismos, hommus och smått och gott


Kebabspett

Hemgjord kebab, grillade små tomater och tabbouleh, miloukia och ris  blev det till Eifatr ( när vi bryter fastan)



Vetnamametiska tullar

I fyllningen kan man ha räkor, kött eller bara grönsaker.

Såsen är en blandning av vitlök, chili, vitrin, socker och vatten


Eftar

Iftarr heter det när man bryter fastan. Vi fastar nu under Ramadan månad. Det innebär att man varken äter eller dricker under tiden solens uppgång och nedgång 


RSS 2.0