Mobbning

Det värsta jag vet när vuxna människor beter sig illa mot andra människor. 

Det förekommer oftare på arbetsplatserna att många blir utsatta för mobbning av sina kollegor.

Hur sjuk kan man vara så att  två eller flera på en arbetsplats går ihop för att dumförklara och nedvärdera en annan kollega. 

En vuxen människa som ger sig på en annan individ är mentalt sjuk och behöver hjälp. 

Vad som rör sig i huvudet på denna människa som går så långt och lågt så han/hon ger sig på andra individer/arbetskamrater, dumförklarar och behandlar dem illa? Vad förtjänar man av det? Vad är det för glädje man får av att skada någon annan? Hur kan man sova om nätterna? Får man inte ett dåligt samvete av att skada andra?

Det finns flera orsaker som gör att någon blir så korkad i huvudet så att denna människa behandlar sina kollegor illa. 

Man brukar alltid skylla på arv och miljö/uppväxten. Vad har man ärvt för gener från sina föräldrar och vilken miljö har man växt upp på.

 

När det går så långt så att man beter sig illa mot sin kollega så oftare handlar det inte om arven eller uppväxten som många skyller på. 

Jag tycker att det handlar oftare om avundsjukan i högsta grad.  

Avundsjukan, bristande på grunder om Etik och moral tar tyvärr över i divisen beteende så går man på en annan kollega och försöker trycker ner kollegans psyke.

Tänk om den tiden man lägger på att mobba sin kollega ska utnyttjas på att arbeta effektivt, skulle vi lyckas med mycket saker och utveckla båda oss själva och våra arbetsplatser.

Alla ska kunna sams och leva i denna jord utan att skada varandra, ingen kommer att leva i evigheter. Vi alla är gäster i det här livet och vi kommer att hamna under jorden någon gång.

Ingen är bättre än den andra utan den som är bäst är den som beter sig som en människa utan hot och hat, utan att göra någon annan ledsen och besviken.

Det finns alltid oskrivna hummanitiska reglar och medmänniskas helhetssyn som alla individer bör  gå efter, gör man inte det så ska man inte kallas för individ

Mitt råd till de elaka som mobbar andra är att söka hjälp


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket bra skrivet.

2018-02-11 @ 21:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0