Muslimer bestörta över minaretförbud...

De senaste dagarna har varit mycket skrifter och diskutioner gällande Minareternas förbud i båda pressen och Tvn. SD, Aftonbladet och Expressen har varit delaktiga och skrivit om det.

Idag har 57,5 procent av väljarna, röstade ja till att göra Schweiz till det första landet i världen med totalförbud mot att bygga minareter, alltså muslimska bönetorn.
Detta är inte bara en attack mot religionsfriheten, utan också ett rent och klart försök att förolämpa det muslimska samfundet i och utanför Schweiz.

I de arabiska muslimska länder finns otroligt många fina, stora, gamla och nya kyrkor och ingen har äns försökt lägga besöksförbud eller annat utan alla kyrkor är öppna med all respekt för alla till och med Vi muslimer brukar gå in och be där.

Islam upplevas som ett hot i hela Europa inte för att Minareterna är en av de främsta islamiska symbolerna utan på grund av bl.a. följande orsaker:

- Det
finns väldigt mycket dålig bild och föredommar om Islam som förstör den fina äkta bilden för Islam och visar den relgionen som en bas/grund för terrorister. Det är samma regler som gäller i Judendommen och Kristendommen gäller för Islam och läser man Gamla testementet, Bibiln och Koranen så anser man att det samma regler som gäller. 

Alla de tre fina relgioner har kommit ur samma källa men kom i tre olika grader och nivåar. För i tiden hade Folk  levt i den gamla mörka, enkla tiden, den starka vann och svaga blev påtrampad, människorna i då tiden hade inte varit tillräckligt bereda för att ta emot de nya utvecklade väl organiserade reglar och förbindelser, 
För att människan hjärna ska kunna ta emot allt nytt så kom det i tre olika nivåar beroende på människans utvecklig. Skulle Gud ha skickat alla sina profeter samtidigt och alla tre stora böcker GT,B och K skulle det ha blivit kaos i samhället istället för att ändra samhällen till det bästa.

- Islam
sprider sig väldigt fort i Europa och många av européerna konverterar  sig till Islam vilket gör Islam till näst största religion i Europa. Detta är skrämmande för många Eruopiska länder.

Varför konverterar man sig till Islam?
När man lär sig mer och mer om islam så kommer man till verkligheten och börjar alla fördomar försvinna, man   får den äkta fina rena bilden om Islam och inte vad man har hört.... Islam är en relgion som är mån och rädd om alla individer oberoden av färg, ålder, bakgrund, rik eller fattigdom. Alla ska behandlas med respekt gamla som unga, vita som mörka, kvinnor, barn och män. Alla ska vara rädda om varandra och bahandlar varandra med respekt, empati och ödmjukhet. Det är självklart att det finns alltid någon som bryter mot den hummanitiska lagen.

Slutligen vill jag säga av våra fingrar är inte lika och det samma sak gäller oss alla. Det finns över allt i alla samhällen den som är bra och den som är mindre bra. Alltså det finns Alltid någon som kan förstöra för en hel grupp....

Jag vill mer än gärna rekommendera Er gå in och läsa det som är myket intressant på följande blogg:
http://apg.blogg.se/
http://dergham.blogg.se/Välkommen...Yasmine Kirian

Yasmine, Ekonomi­assistent, 26 år, konverterade till islam – och förlorade sin familj på köpet”Jag konverterade till islam för drygt tre år sedan. Det tog ungefär ett år från den stunden jag började läsa om islam tills jag tog steget att konvertera Jag har alltid varit troende och döptes när jag var femton år, konfirmerade mig året därpå. Jag ansåg mig vara kristen även om det var rätt mycket i kristendomen som jag inte förstod mig på. Eftersom jag kommer från en judisk familj har mitt val av religion alltid varit lite kontroversiellt inom familjen

I takt med att jag lärde mig mer om islam började mina fördomar försvinna. Jag förstod att vissa sedvänjor inte har sin grund i religionen islam, utan i människors traditioner och kulturer, trots att dessa många gånger går emot själva religionen. I och med det började också mina tankar om att konvertera till islam komma".

Sveriges näst största religion
I Sverige finns det ungefär 400 000 muslimer. Det gör islam till Sveriges näst största religion.

De flesta muslimer i Sverige är från Turkiet, andra kommer från Jugoslavien, Albanien, Iran, Pakistan, Bangladesh samt från arabländerna.

Det finns få muslimer bland etniska svenskar. Majoriteten av dem som finns är kvinnor.?

 Så går konverteringen till:?

Själva konverteringen går ut på att den som ska konvertera säger trosbekännelsen: ”Jag vittnar att det finns ingen gud utom Gud och jag vittnar att Muhammed är hans (sista) sändebud.” Det ska sägas framför minst två vittnen.

Det är inte obligatoriskt att konvertera i moskén, man kan göra det hemma eller någon annanstans, så länge det finns två muslimska vittnen.

DU ÄR HJÄRTLIG VÄLKOMMEN YASIM TILL ISLAM


Svininfluensan ur Kjell och Company sida...

http://www.kjell.com

Svininfluensan 

Kjell och Company har publicerat en intressant artikel på sin hemsida. Jag tycker att artikeln innehåller bra fakta och därför vill jag dela med Er som blogg läsare det. Faktan hämtad från dagspress, krisinformation.se, apoteket.se, 1177.se samt smittskyddsinstitutet.se

Sällan har det rustats och varnats så mycket för en väntad influensa som det gjort världen runt som det görs just nu.Anledningen till alla utropstecken beror på att den genetiska sammansättningen ser helt annorlunda ut jämfört med tidigare virus. Detta för med sig nackdelen att ingen förmodligen är immun.

Historia

De flesta influensavirus som drabbar människor uppkommer oftast genom en mikroorganism som sprids via fåglar eller grisar, före viruset når människor har det ofta haft ett antal år av ”anpassning” för att nå hela vägen till att kunna smitta mellan människor. 2009 års influensa misstänks komma från grisar och det är sen tidigare påvisat att människans och grisens cellfunktioner och immunsystem är mycket lika varandra.

Inkubationstid

Tiden från smittotillfället tills det att influensan bryter ut är i nuläget okänd, men sju dagar är satt som trolig maxgräns. Minimitiden för en vanlig influensa är en dag och det samma gäller förmodligen även den nya influensan.

Det tar alltså allt från 1 till 7 dagar före sjukdomen märks!

Smittvägar

Den huvudsakliga smittvägen är hostningar och nysningar, där virus fastnar på små partiklar eller droppar i luften, där man sedan blir infekterad genom att andas in dessa.

Andra troliga smittvägar är man får viruset på fingrarna och därefter för det in i kroppen via ögon, näsa eller hals – god handhygien är därför A & O!

Till motsats till vad många kanske tror sprider sig viruset sig lättare i kall och torr luft än varm och fuktig luft. AC-anläggningar bör dock inte kunna ”cirkulera” virus (gäller även i exempelvis flygplan. Med andra ord direktkontakt eller omedelbar närhet är största risken.

Symtom

Symtomen känns igen från en ”vanlig influensa”; feber, muskelvärk och luftvägsproblem.

 • Feber (94 %)
 • Hosta (92 %)
 • Halsont (66 %)

Även kräkningar (25 %) och diarré (25 %) har förekommit.

Om du blir sjuk

Om du upplever andningsproblem eller andra allvarliga problem så skall du snarast kontakta sjukvårdsrådgivningen för råd från expertis, ring 1177.

Har du frågor om influensan finns det ett telefonnummer upprättat för just detta:
              020 - 20 20 00         020 - 20 20 00 (upprättat av de gemensamt ansvariga myndigheterna).

Behandling

Som vid vanlig influensa finns det inte mycket mer att göra än att vila och dricka rikligt. Vid kraftig svettning som vid feberfrossa är det viktigt att behålla vätske- och saltbalansen.

Vid hög feber skall man också tänka på att hålla rummet svalt, undvika varma kläder/sängkläder samt undvika all form av ansträngning och avkylning.

För att undvika följdsjukdomar som öron- eller bihåleinflammation är det bra att ”palla” upp sig och inte ligga helt platt.

Tänk på: kroppstemperaturen är högst individuell – det är därför bra att ”provmäta” sig för att veta sin normala kroppstemp. Bra att veta är också att tempen är oftast cirka 0,5 grader högre på morgonen.

Personligt

 • Undvik kontakt med personer som du vet är sjuka.
 • Hosta eller nys i armvecket, eller i en pappersnäsduk som du sen spolar ner.
 • Tvätta händer med tvål ofta och noggrant, använd handsprit som ett komplement.
 • Undvik peta i ögonen.
 • Undvik peta i näsan.
 • Undvik peta i munnen (snusare).
 • Är du linsbärare så behöver du vara extra noggrann med handhygienen, det kan det vara en fördel att under en period istället använda glasögon.

Arbetsplatsen

 • Använd pappershanddukar istället för tyghanddukar.
 • Torka av ytor som ni ofta kommer i kontakt med (räcke, telefoner, dörrhandtag och tangentbord etc.- på ”döda” ytor kan virus i vissa fall överleva upp till ett par timmar!)
 • Pengar är en smittokälla - tänk på att inte peta i ögonen eller lägga in en snus före du tvättat dina händer noggrant efter kontakt med pengar.
 • Diska noggrant.
 • Tvätta toaletter dagligen.
 • Använd Alcogel när sådan finns tillgänglig.

Kringmiljö

Tänk på att dörrhandtag och rulltrappors ”handtag” berörs av 1000 tals andra. Undvik platser med mycket folk samlat på liten yta (promenera istället för buss?). Tänk på att allmänna tidningar/foldrar på bussar, tåg och flyg lätt blir en smittbärare.

 


Söndag och tulpaner...

Idag är det fint väder ute, soligt och klart så jag tänker hjälpa till och sätt vår löker. Vi köp lite blandat av vår lökar men det mesta blir tulpaner löker.Visste du att…
strimmigheten hos rembrandttulpanerna ursprungligen orsakades av ett virus? När detta upptäcktes bannlystes dessa tulpaner från kommersiell handel, men förädlingen fortsatte och idag odlas strimmiga sorter som är virusfria.

Tulpanen är en av våra mest älskade snittblommor, men ibland kan man även finna den i blomsteraffären med löken kvar. Vackert blir det att ställa lökarna i en hög glascylinder med sand eller grus och lite vatten i botten.

Namn: Tulpan (Tulipa)

Familj: Liliaceae, liljeväxter.

Ursprung: Tempererade Eurasien - Centralasien.

Färg: Alla färger utom blå.

Beskrivning: Tulipa - från persiska dulband, turban.

Bakgrund: Tulpaner finns tillgängliga mellan oktober och maj, men högsäsongen är mellan januari och april. Köp tulpaner som visar blomfärg ordentligt.

Egenskaper: Tulpanerna fortsätter att växa i vasen. När man arrangerar tulpaner tillsammans med andra snittblommor kan tulpanerna placeras något lägre eftersom de snart växer i kapp de andra blommorna. Det är också roligt att tillåta tulpanerna att växa förbi de andra blommorna och på så vis ge buketten ett vilt och spretigt utseende.

Placering: Tulpanerna ska inte placeras nära färsk frukt, i drag eller i direkt solljus.

Sorter: 'Monte Carlo', 'Abba', och 'Leen van der Mark' är de tre populäraste sorterna i Sverige.

Skötsel: Nya snittytor ges med vass kniv innan blommorna ställs i vatten. Låt buketten stå kvar i förpackningen i någon timme och dra vatten. Näring behövs inte men vattnet bör bytas varje dag. En sval och mörk placering under natten ökar hållbarheten, som vanligtvis är mellan 4 och 8 dagar.
Fira Id med barnen och vänner...

Idag var vi på Folkets kebab tillsammans med min kära älskade väninna, Nana och jojo, Ahmad ochg Natalia, Husse, Ahmas sory och sin fru och självklart Isak och Jakob.

Vi åt på den öppna bufén och det var faktis båda gott och trevligt. Man kunde välja mellan flera olika maträtter och sallader. fikat ingick så fikade vi efter åt så klart. Det var mycket trevligt men det jag saknade mina ögonstener Degge, Lisa och J. Vi får hoppas att vi ses Degge snart inshalla och krya på dig kära J.

Den enda bilden från kvällens träff....Vi hade så roligt såååååååå....


Till Jojos födelsedag bjöd jag honom på Pitzza.....Jojo var mycket hungrig OCH ÄTER UPP ALLT....
Id Mobarak...

Idag är det en stor helg dag för oss Muslimer, det är Id Al Adha. Så jag vill passa på och gratulera Alla muslimer och mina kära och nära. Jag önskar alla All lycka och glädje i livet,  Må Allah välbevara Er alla och inshalla är vi  alla tillsammans med Profeten Mohammad i andra livet.
 


Tack mina kära och nära för Ert stöd...


Jag vill passa på och tacka min kära och nära för deras vänliga samtal och erbjudanden på att donera sitt eget njure till mig....

Tack min ögonsten, Dergham o  Lisa, Nanna o jojo, Ahmad, Husse, min kära J, min kära syster , min kära väninna och 1000 tack till min bästa vän och bror M för det fina Du har sagt med att ge mig ditt njure. Jag är så glad och lycklig över att ha Er. Ni är värdafulla för mig. Må Allah välbevarar Er alla. jag älskar Er. Njurar och urinvägar / Njurarna


Renar blodet

Igår fick jag beskedet att mitt högra njure inte fungerar alls och den är orsaken bakom frössan och feber som jag har. Jag tog beskedet välligt lungt och väntar nu på två olika undersökningar innan spe. läkare remiterar mig för operation för borttagning av hö-njure. Jag tänkte skaffa lite fakta om njurarna och deras funktion för Er alla min underbara läsare.

Njurarna och urinvägarna är viktiga för att kroppen ska kunna rena blodet och göra sig av med ämnen som inte behövs, så kallade restprodukter.

Restprodukterna lämnar kroppen med urinen. Den bildas i njurarna, transporteras genom urinledarna, samlas tillfälligt upp i urinblåsan och fortsätter ut genom urinröret.

Hur mycket urin som bildas beror på hur mycket vätska det finns i kroppen. Även mag-tarmkanalen, lungorna och huden är med och utsöndrar restprodukter.

Njurarna
Njurarna ligger på var sin sida om ryggraden, lite ovanför navelns nivå. De nedersta revbenen skyddar njurarnas övre delar. Njurarna ligger alldeles bakom tjocktarmen. På höger sida ligger även levern framför njuren, och på vänster sida magsäcken och en del av bukspottkörteln.

Njurarna omges av en tjock kapsel av stram bindväv och rikligt med skyddande fett. På framsidan täcks njurarna av bukhinnan.

Rikligt med blodkärl

Varje njure är formad som en böna, 10–12 centimeter lång och väger ungefär 150 gram. Den inbuktande delen av njuren kallas njurporten, och härifrån utgår urinledaren. I njurporten passerar även blodkärl till och från njuren. Urinledarens första del är utvidgad, ser ut som en tratt och kallas njurbäckenet.


Många olika uppgifter
Njurarnas viktigaste uppgift är att bilda urin och därmed göra sig av med restprodukter som kroppen inte behöver, exempelvis urinämne och gallfärgämnen. Även främmande ämnen som tillförts kroppen utsöndras med urinen, till exempel läkemedel. Njurarna reglerar också urinens volym, salthalt och surhetsgrad.

Dessutom deltar njurarna i flera andra viktiga funktioner, däribland att

 • bilda hormoner
 • vara med och reglera blodtrycket
 • stimulera röda blodkroppar att bildas
 • tillverka glukos
 • aktivera vitamin D

Artärerna som leder blod till njurarna kommer från bukpulsådern eller bukaorta. Venerna från njurarna tömmer blodet i nedre hålvenen.

Eftersom njurarna arbetar hela tiden behöver de ständigt syre och näringsämnen. Så mycket som en fjärdedel av den blodvolym som hjärtat pumpar ut varje minut går till njurarna. Det innebär att cirka
1 500 liter blod passerar genom njurarna varje dygn.

Njurarnas uppbyggnad

Om man tittar på ett tvärsnitt genom en njure ser man att den har olika färgskiftningar och mönster. Man brukar skilja mellan den yttre, ljusare barken och den inre, mörkare märgen. I märgen finns 10-15 njurpyramider. Pyramidernas spetsar kallas papiller och har kontakt med njurbäckenet, urinledarens första utvidgade del.

Nefronet renar blodet
Den lilla del i njuren som renar blodet och bildar urin kallas nefron. Nefronet består av

 • en njurkropp, som är ett litet kärlnystan inneslutet i en dubbelväggig säck

 • en njurkanal som är ett rörsystem omgivet av små blodkärl, så kallade kapillärer. Rörsystemet töms så småningom i njurbäckenet.

Det finns ungefär en miljon nefron i varje njure. Njurkropparna ligger i barken, medan njurkanalerna finns i både barken och märgen.

En liten del av nefronet är med och reglerar blodflödet genom njuren. Den bildar också hormonet renin, som är med och påverkar blodtrycket. Dessutom bildar den hormonet erytropoietin, som behövs vid bildningen av röda blodkroppar.

Urinen bildas i flera steg

Urin består till största delen av vatten med upplösta salter och restprodukter från ämnesomsättningen. Även främmande ämnen som filtrerats bort för att inte skada kroppen finns i urinen. Ämnen som egentligen inte är vattenlösliga kan göras om i levern så att de blir vattenlösliga.

Produktionen av urin sker i flera steg. När blodet passerar genom kärlnystanet i nefronet filtreras det. Vätskan som då avskiljs från blodet samlas i den omgivande säcken. Säcken har direkt kontakt med rörsystemet, och vätskan fortsätter därför genom de slingrande gångarna. Till en början har vätskan en sammansättning som liknar blodplasma, det vill säga blod utan blodkroppar. Denna urin kallas primärurin. Det bildas ungefär 180 liter primärurin varje dygn.

På vägen genom rörsystemet förändras primärurinens sammansättning. Vatten och en del ämnen som kroppen behöver, däribland näringsämnen, sugs tillbaka till kapillärerna som omger rörsystemet. Vissa andra ämnen som kroppen vill bli av med tillförs från kapillärerna. Tack vare detta regleras både kroppens vätske- och saltbalans och surhetsgrad. Hormoner från binjurebarken och hormon från hypofysen påverkar den slutliga urinens sammansättning.

Det mesta är vatten
Rörsystemets sista del kallas samlingsrör. Samlingsrören från varje nefron mynnar på njurpapillerna. Den slutliga urinen samlas upp i njurbäckenet. Hos de flesta människor bildas 1,5–2 liter färdig urin per dygn. Urin hos en frisk människa innehåller nästan inget socker eller protein.

Blodtrycket måste vara tillräckligt högt för att produktionen av urin ska fungera bra. Njurarna kan själva påverka blodtrycket genom att utsöndra hormoner om blodtrycket är för lågt.

 

Läkarbesök...

Jag var hos en urolog läkare och hon var väligt duktig. Den här läkare som jag träffade hade redan kontaktat många doktorer om min hälsosituation, sedan hon fick remissen på mig. Undersökningen visad inga konstigheter men det blir ytteliggare röntgen oh undersökningar.

Nu pratar Vi om något annat, roligare. Jag ska fixa köttbullar så tänkt jag tippsa Er om reept..... Testa...smaka och se...

Köttbullar

köttbullar recept
Goda köttbullar gör du med detta recept.
Dela: Facebook facebook Twitter twitter email Mejl
Köttbullar kan man enkelt göra själv med detta recept. Riktigt gott med sås till och kokt potatis!

Klocka Tid: 45 min

Portioner 4 portioner

matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

 • 500 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller fläskfärs)
 • 1 dl ströbröd
 • 1 ½ dl mjölk
 • 1 ½ tsk salt
 • 1 ½ krm malen svartpeppar
 • ev. 1 ½ krm malen kryddpeppar
 • 1 ägg
 • 2 msk finhackad stekt röd eller gul lök (eller 1 msk finhackad ostekt röd eller gul lök)

Stekning:

 • 25 g smör eller margarin

Sås:

 • 2 msk vetemjöl
 • ½ dl matlagningsgrädde
 • 1 dl mjölk
 • 3 dl sky (vatten + "stekrester")
 • 2 msk kalvfond eller en köttbuljongstärning
 • 1 tsk äkta soya

Gör så här:

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå minst 10 minuter för att svälla.

Tillsätt salt och lägg i köttfärsen och blanda ordentligt.

Tillsätt peppar, ägg och lök och rör om så att det blandas ordentligt. (Blanda dock inte för länge för då kan smeten bli "seg".)

Ta fram en skärbräda och skölj den med vatten och lägg upp den på arbetsbänken.

Trilla färsen med händerna till runda bollar och lägg dem på skärbrädan. Skölj gärna händerna i vatten då och då så blir köttbullarna runda och fina.

Sätt på en stekpanna, lägg i matfettet och låt det bli ljusbrunt.

Lägg i en del av köttbullarna, inte fler än att de har plats att rulla runt när man skakar pannan.

Skaka pannan då och då så att de får en stekyta runt om. När köttbullarna fått en stekyta så sänk värmen och låt steka 3-5 minuter (utan lock). Tiden beror på köttbullarnas storlek.

Lägg upp köttbullarna på ett fat.

Gör sedan om samma procedur för resten av köttbullarna.

Gör såsen: Ta fram en såskastrull och vispa ut mjölet med matlagningsgrädden och ev. lite av mjölken. Vispa i resten av mjölken.

Häll i 3 dl varmt vatten i stekpannan (kallt vatten som du värmer) för att vara rädd om stekpannan och inte hälla kallt vatten direkt i den.

Vispa ner skyn i såskastrullen. Vispa ner kalvfond och soya.

Låt koka upp och sedan puttra ca 3 minuter.

Råa köttbullar på skärbrädan

Lägg köttbullarna på en avsköljd skärbräda.

Köttbullar, sås och potatis.

Köttbullar serverade med sås (detta recept) och potatis och lingonsylt.

gaffel Serveringstips:

Servera köttbullar och sås med kokt potatis, kokt broccoli och lingonsylt.

glödlampa Tips:

Tillsätt 1 tsk örtkryddor t.ex. timjan, basilika, mejram eller oregano

byt ut Variationstips:

Om man vill ha en lösare smet kan man öka mjölkmängden i mjölk och ströbröds-blandningen. Skulle smeten bli för lös kan man tillsätta lite potatismospulver eller potatismjöl. Man kan även byta ut allt eller delar av ströbrödet mot mosad eller riven kall potatis. 1 mosad potatis och ½ dl ströbröd t.ex eller 2 mosade potatisar och inget ströbröd. Vill man inte ha lök i köttbullarna är det bara att utesluta den.


"En ledig dag"

Idag var jag ledig. Dagen blev sysselsättningsfull i alla fall.

Dagen började med stor städning och tvätt tidigt på morgon. Sedan åkte jag till tandläkare i stan. Därefter åkte jag hem, fikade hos min kära dotter och svärsonen och åkte tillsammans för att handla.
Vi åkte hit och dit och handlade och tillslut bjöd jag min svärson på pizza. Han var så sugen på pizza.

Sedan åkte vi till posten och hämtaqde ett paket som vår gulliga kompis M har skickat till oss. Vi har också skickat ett paket till honom och när jag skulle klippa tejpen så klipper jag rakt in i handen. Det blödde mycket faktis, jag var duktig på att trycka på såret så det slutade blöda.

Sedan kom jag hem och fixade lite mat bl.a. spagetti och köttfärs sås, Miloskya(en sort grönsak som är järnrik) denna maten var den huvud maträtten för gamla Egypterna. Jag fixade skampi,  stora räkor med olivolja, torkade korriander, vitlök och äppelcider vinägar. Det blev lika god som varje gång. receptet kom från min kära J.s kök.

Snart lägge rjag mig och önskar Er alla en god natt med vackra drömmer och skön sömn.....


Filmen the Twilight saga :New Moon

En värdig uppföljare

Om New Moon:
Bella firar sin födelsedag tillsammans med sin pojkvän och vampyr, Edward, och hans familj. En enda händelse får förödande konsekvenser. Bella skär sig i fingret på ett papper, och Edwards bror tappar kontrollen och försöker attackera henne. Händelsen får Edward att tänka över sitt och Bellas förhållande, och han beslutar sig för att lämna henne. Bella sjunker ner i ett djupt mörker, och det verkar som att ingenting kan få henne att hitta tillbaka till livet igen

Skådespelare:

Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Anna Kendrick, Michael Welch, Justin Chon, Christian Serratos, Taylor Lautner, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Cam Gigandet, Michael Sheen, Peter Facinelli, Dakota Fanning, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz
 

Manus:

Melissa Rosenberg
 

Genre:

Drama, Romantik, Thriller, Skräck, Fantasy
 

Alternativ titel:

New Moon, Twilight 2,
 

Produktionsland:

USA


Klicka på länken nedan om Ni vill se på filmen och ha en trevlig film stund...
http://xtshare.com/toshare.php?Id=20833Låt inte det fina Sverige förvandlas till ett land av hat!!!

Just nu pågår ganska mycket diskutioner och debattar som man hör och  läser om i pressen exempelviss det som händer och sker i Vellinge bl.a. den anlagda branden vid flyktingboden i Vellinge så dyker det upp funderingar och frågor om vem som tjänar på allt detta och varför man blir en så elak, så att man kan bli orsak till någon annans död.

I Judendom, Kristendom och Islam så är det samma sak som gäller.....
(Tyck om Din nästa så som Du tycker om Dig själv)

Ingen av oss kan välja sin bakgrund eller färg och därför är Vi olika men det finns en gemensam sak mellan oss människor....VI alla, människor har samma föräldrar, Adam och Eva...

Kan Vi inte ta en paus och fundera på varför det går så långt med hot och hat....Varför låter man de hemska och sjuka tankar i huvudet drabba andra hårt...Kan vi inte leva i fred utan bråk och strid? Varför kan vi inte tycka om varandra?

Varför kan de flesta inte klara av att se en duktig kollege på jobbet eller en framgångsrik skolkamrat utan att förstöra för den som vill väl och gör sitt bästa...Måste man hålla sig lågt och visa att man är dum och inte är kunnig, för att slippa drabbas av dessa avunsjuka och elaka mäniskor....


Om man tänker på rätt sätt så kommer man fram till samma resultat ...Det är inte värt att bråka, för till slut bråkar man för ingenting. Så enkelt är det att ingen av Oss äger verkligen något i detta liv....Vi alla kommer att dö tillslut utan att kunna ta med oss sin mark, bil, egendom, hus, kontor m.m. .Inga ägodel ska begravas med oss utan Vi lämnar allt i livet vid döden och inte tar något med Oss.

Har man tänkt någon gång att man föds och dör naken. Vid födseln och innan begravningen så blir man mot sin vilja    
påklädd med en vit fin kläning. Alltså det som gäller är att leva med ett gott samvete tills man dör.

Människan är konstig med sitt beteende...Jag drar absolut inte alla över en kam utan jag menar de som behandlar andra illa och gör de ledsna, bekymrade och besvikna. Det kan vara din partnar som Du behandlar illa, din arbetskamrat, elev, lärare, kompis, vän, anställd eller vem som helst oskyldig person. 

Om man behandlar andra på ett lågt och påtrampande sätt så är man inte frisk i huvudet utan man är  sjuk och behöver hjälp....http://www.youtube.com/watch?v=RiOXbfrxwgc&feature=player_embedded

3 skräp fisk blev det...

Ja, det blev bara tre små skräp fiskar som vi fick upp till båten från alla de tre fisknät som vi hade lagt ut igår....
Jag tappade två stora skräp fiskar så det blev inte mycket denna helg. Vi får se om det blir bättre fång nästa helg.

Nu är det söndag så det dags för lite handling och annat... Jag mår mycket bättre faktis och känner mig bra och frisk...
 

Jag vill gärna lägga ut några bilder på min äldsta ögonsten...
Räkfest hos min kära son....
Kära degge spelar fotboll vid HGB...


Degge smyger mitt i natten och tar chips...hehehehehe


Min svär dotter, Lisa i affären och prover en ny kläning


Degge i Väla centrum och äter...


Degge med sin kära moster, min älskade syster....


Den söta Roro....syrrans barnbarn
Trubbel i Paradiset

Min kära dotter och sin man är nu på bio och tittar på filmen Trubbel i Paradiset...Ni får mer än gärna titta på den här i min blogg utan biljett....

Trubbel i Paradiset
" Couples Retreat "
http://vidreel.com/video/NTc3MjU3/

Streptokocker....

I onsdag och igår hade jag en arbetskarat som var förkyld och hade ont i halsen och öronen. Jag jobbade själv i torsdags och hade tagit hals prov (Strep-A) på många patienter och de flesta av dem hade positiv. Det är så självklart att man blir lätt smittat.

Igår fick jag mycket ont i halsen och det tryckte på örat och jag kände mig febrig så jag tog temp  och Strep-A test på mig själv. Jag hade feber, 37.4 och testet visade positivt vilket innebär att jag har streptokocker. 

Jag pratade med jour läkare på jobbet och ordinerade direkt antibiotika. Apoteket ligger en trappa ner så gick jag ner dit och tog ut antibiotika och började med det.

Jag kom hem och fixade god mat så jag och barnen och kära svärsonen åt tillsammans och sedan firade vi Jojos födelsedagen och glass tårta och olika kakor och te.


Idag tänkte jag ta det lungt och inte stressa mig utan jag vilar mig så mycket det går och förhoppningsvis att den elaka huvud värk går över.
Det blev en liten promenad och en lugn sjötur. Vi satt på fisknät och hoppas att Vi får några fina fiskar imorgon, återkommer om det.

Jag vill gärna visa en bild på min kära svärsonen från gårdagens fest och önskar Er alla en trevlig fortsättning på dagen och  helgen. Vi ses här säkert.

Svärsonen är glad över sina presenter.....Övriga bilder...
En bild på mig och min bästa väninna..Soso


Tillsammans med Min kära svärdotter....


Min kära son med sin blivande hustru...Min blivande svärdotter.....


Min lille blivande lumpkille...Min kära Husse

Filmen ..........Beyond a Reasonable Doubt

Drama från 2009

Journalisterna Corey Finley och C.J. Nichols har kommit på ett sätt att avslöja en korrupt åklagare i tidernas scoop. Planen är att få C.J.oskyldigt dömd för mord, för att i sista stund bevisa hans oskuld och därmed skapa en sensation i medierna. Allt går på räls och C.J. får sin dödsdom. Men Corey - den ende som känner till sanningen - omkommer i en bilolycka och i samma veva brinner dokumenten som skulle fria vännen upp....Michael Douglas spelar huvudrollen i remaken av Fritz Lang noir-klassikern "Falsk alibi - Beyond a reasonable doubt"
http://vidreel.com/video/NTc4MzU4/

Grattis min kära svärson......

Jag vill gratulera min kära svärson, Jojo som fyller år imorgon. Ber Gud må välbevara Dig och att Du lever åttihundrade år.
Önskar Dig all lycka och glädje i livet......Visst fyller Du 90 år imorgon....
HURRA...HURRA...Hurra....HURRAEn tuff dag och lugn avstressande kväll

Idag har jag haft en tuff dag och jobbade istället för tre personer. Jag sprang fram och tillbaks hela dagen. 

Kvällen blev en riktigt lugn och avstressandel. Jag kom hem till ett färdigt dukat matbord med mycket god mat bl.a. kokt egen fiskad abborre, kokt potatis, sallad, ris och en gryta med kött och korv. Efter maten tog jag det lungt och tittade på våra bilder från sommaren, och så hittade jag några vackra bilder som jag vill visa Er


En ljumen sommar kväll vid solnedgången. Bilden tagen i sommras när vi körde båten i sjön
Dessa kantareller plockade vi i höstas en lördag eftermiddag


En bild på mitt kära tvilling barnbarn........ Isak


En bild på mitt kära tvilling barnbarn...............Jakob

Nannas 25 års kalas

För 25 år sedan på en fredag kväll fick jag min ögonsten Nanna efter en kämpig vecka med värk och sammandragningar. Det finns inte ord som kan beskriva glädjen när den lilla Nanna var 1 timme gammal och låg i min famn och började amma fint som hon har tränat länge på amningen.

Vi firade nannas och uppvaktat henne med lite smått och gott. Det roligaste hon fick av min kära J var en bukett rosor med 25 st lotter.

Hurra...Hurra...Hurra....Hurra
Grattis Nana på födelsedagen


Grattis min ögonsten på din födelsedag...Önskar Dig all lycka och glädje i livet...Idag den 17/11 så fyller Du 25 år min pärla. Jag är så glad och stölt över Dig och Dina syskon.... Må Allah välbevarar Dig och din kära familj

Sharm el Sheikh

Till Er alla som älskar åka utomland på semester, sola, bada, koppla av, snorkla, dyka och spela golf så tippsar nicklas Wahlgren Er att åka till Sharm el Sheikh i Egypten

Där är det alltid fint väder, soligt och skönt.

Här kommer en länk från Tv.4 då Niclas Wahlgren reser till Sharm el Sheikh.
 
http://tv4play.se/noje_och_humor/forkvall?videoId=1.1331173Klicka på länken och se en fantastisk duktig dansare.
http://www.youtube.com/watch?v=Jj4xI6jYom4


Rolig grej om svin influensan

Det var en björn, ett lejon och en gris. Björnen sa att om jag morrar så skakar alla av rädslan. Lejonet sa om jag morrar så flyr alla. Då sa grisen-det är väl inget, om jag nyser så går hela GÄVLA världen och vaccinerar sig.....


Fiska!!!

Idag på morgonen har vi lagt 3 fisknät i sjön och på eftermiddag gick Vi ner och tog upp näten. Vi fick en mycket stor gädda på över en meter lång men tyvärr kunde vi inte få upp den i båten utan Vi tappade den.

Jag blev mycket ledsen men sedan tänkte jag att man kommer ALDRIG att få något som inte man skulle ha fått. Vi kom från sjön med några fina fiskar faktis. en Sutare, en gädda, tre Abbore och två små "skräp fisk"

Till middag lagade vi aborre och de andra små fiskar

Dagensfång


En bild på båten


Fredag den 13:e

Äntligen fredag!!!
Det känns så skönt att kunna vila sig efter en tuff vecka. Jag och mina kollegor har haft en tuff vecka men ändå kändes det väldigt roligt och trevligt att jobba tillsammans.

i onsdags kväll fick vi jobba till kl. 21.00 p.g.a. vaccinationen. det var slitsamt men väldigt trevligt att jobba med de härliga arbetskollegorna jag jobbar med. 
Arbetsklimatet underlättar väldigt mycket så man skojer och skrattar trotts all springande hit och dit..

Idag är det fredag den 13:e och jag älskar det datumet och är mycket positiv inställt till det. Jag är inte orolig för det datumt. Idag blev båda min kära J och min kära Husse vaccinerat och hoppas att de inte får någon form påverkning.

Jag är mycket trött faktis och tänker lägga mig snart så jag vill önska Er alla en god natt och skön sömn. Dröm vackert  


En lugn trevlig kväll efter jobbet

Vi kom hem från jobbet nästan samtidigt så håll min kära make med maten på direktn och jag hjälpte till med dukningen. Det blev stekt potatis och mycket god kött gryta med kanterreller.

Jag satt och tittade igenom våra bilder så hittade jag bl.a. följande bilder


Väntan på degge vid hemankomsten från Egypten
Borta är bra...hemma är bäst...


Sist men inte minst.......Min sonshund...kära Mailo

Farsdag

Var och en firar farsdagen på sitt eget sätt och det skiljer sig från land till land. 

Det mest poppulärta sättet är att fira fars dagen genom att komma med blomma och frukost till sin pappa på morgonen när han vaknar och ligger fortfarande i sängen.

Tyvärr så finns det otacksamma barn i livet som inte bekostar sig en blomma och göra pappan glad på sin enda dag i ett helt år. 

Farsdag kommer bara en gång om året och inte varje dag så tacka Din pappa och visa Din tacksamhet för allt Han gör för dig, det kan räcka med ett sms om man inte har råd med blommor.

GRATTIS TILL ALLA PAPPOR I VÄRLDEN
Så här firade mina barn sin farsdag....


Nanna Du skrev såååååååå fin kommentarer som lät mina tårar rinna och därför vill jag lägga upp dina kommentarer här...Tack min ögonsten

Postat av: Nanna
denna dag är för att man ska tacka sin pappa att man finns i livet, att man är väluppfostrad och att ´han och mamma hjälpt oss genom hårda tider o sett till att blivit vuxna "barn" som klarar sig. tack pappa för allt du gjort oss, tack för att du orkade med oss i alla dessa år, tack för att du gav oss din kärlek. även om du inte finns i livet längre så lever du genom oss och inom oss, vi älskar och saknar dig, må din själ vila i frid. vill även gratta J på farsdag, han är också en far som ställer upp utan att be om gengäld (be att få något tillbaka) J....det finns inte många pappor som e som dig... må gud ge dig ett lykligt liv och bra hälsa...kram

Rabih...Tillhör tävlingenDu är en god och charmig person. Du har varit mycket duktig under resan och gjort verkligen ditt bästa men tyvärr så tillhör det tävlingen att bara En Idol för år 2009 ska bli och inte flera.
Önskar Dig all lycka i livet

ORÄTTVISA

Vad är orättvisa?

Ordet orättvisa betyder orättvishandling mot någon, partiskhet eller oförrätt. Man kan säga Brist på rättvisa.

Det är mycket diskussion om orättvisa. Det kan gälla allt möjligt, t.ex. det kan handla om hur man kan bli orättvis behandlad av sin arbetsgivare, kolleger, sina barn eller sin kära make/maka o.s.v.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson tycker att det orättvis att Vi muslimer lever i detta land och att vi. "Muslimerna är Sveriges största utländska hot" Läs mer på http://hd.se/kultur/blogg/2009/10/19/sd-framlingsfientlighet-och-hat-mot-muslimer/

Jag säger inte att Vi, människor är änglar utan det finns alltid den som är god och den som är mindre god. Varje individ får med sig under åren massor av kunskapar och erfarenheter i sitt bagage från uppväxten och barndomen.  Därför hänger våra beteende i vuxen dom i hopp med barndomen och uppväxten.   

Var är rättvisan?

När en med utländsk bakgrund pratar om ORÄTTVISA så får man en samma
kommentar varje gång; Du är för känslig, se positivt på saker och ting, Du
reagerar fel på saker p.g.a. språket o.s.v.

Jag kan ge konkreta subjektiva exemplar om orättvisa

1. Jag börjar med min äldsta son. D. han började jobba och försörja sig själv
redan när han var 16 år gammal. En duktig pojke som gick ut från gymnasiet med
otroligt bra betyg, teknik linje, pluggade på högskolan till nätverkstekniker
och sedan pluggade han löneadministrativ och bokföring. Han jobbade natt på
McDonalds och dag på hemtjänsten och pluggade samtidigt

Vad fick han för jobba?
Han fick inte mer än att jobba på bensinmack på ett slitande sätt för att kunna
försörja sig själv utan att behöva ta bidrag eller låna från någon. Han skötar
sig väldigt bra.
Före året fick han jobb i några månader som Guide/reseledare i Egypten vilket
han var väldigt intresserad av men inte hans tjej så kom de hem till Sverige
och började kämpa igen.

Han fick en prov anställning i sex månader på en stor bank. Han var duktig och
skötsam med bevis men ändå var hans chef inte säker upp till 110 % om ”han
skulle få fortsätta eller inte” Vist är det löjligt?

2. Min Dotter, N. hon gick ut från gymnasiet, turism linje med ett bra betyg
och började jobba på ett kafé redan när hon var elev på första ringen. Hon har
kämpat dubbelt så mycket som någon annan, hon bär på slöja vilket är väldigt
svårt och tufft att få jobb. Hon skickar och skickar på sina ansökningar men
inget resultat. Idag kom hon hem och grätt, hon sa att hon har aldrig känt sig lika kränkt som idag. En av sakerna som gjorde henne ledsen var att de lediga pass delats inte rättvist mellan timmisarna utan den som har kontakt fick alla pass som faller under Jul och Ny år. Alltså min dotter fick inte en enda dag som hon kan ge möjlighet att få betalt för stor helg OB  

Vad fick hon för jobba?

I ett stort kök och detta är hon glad för. Hon blev bokad i flera pass under november månad men blev avbokad p.g.a. en annan ny anställd ska få de tiderna, den nya anställde har kontakt med en fast anställd på arbetsplatsen.


3.   
Min 17 årig, H. går på andra ringen på gymnasiet. Han har fått jobba under fyra veckor på en Vårdcentral under sommar lovet som receptionist m.m. Han var väldigt lyckligt och glad över det, skötte sitt jobb väldigt bra och var mycket omtyckt av medarbetarna där han jobbade.

Lång tid innan Svin Influensa vaccinations period anmälde han sitt intresse att jobba men han fick inte en enda dag medan alla andra medarbetarens ungdomar fick komma och jobba med inte ett enda pass för honom. Det är så självklart chef Sjuksköterskans dotter som fick de mesta pass och resten delades till de andra.  RÄTTVIST?

 

4.    Nu ska berätta lite om mig. Jag är högskoleutbildad från hemlandet och färdig utbildad som USK i Sverige sedan år 2000. Jag är arbetslös sedan år 2007 och sen dess jobbar på en samma arbetsplats i två år och 5 månader som timanställd. Jag trivs bra där men det hjälper inte att det händer och skär saker vad gäller orättvisa.

Före året lovades jag jobba under en viss period och detta kom vi överens om några månader innan sommaren. Plösligt blev jag avbokad på tre veckor utan att få ett öre i ersättning.

Alla vet att en tim anställd har all rätt till ersättning från sin arbetsgivare om den anställde var bokad redan i två veckor i förväg och blir avbokad på efteråt.

Före veckan var jag bokad i förväg så jag kom till jobbet med glädje som vanligt. Denna morgon sade Chef sköterska framför mina kollegor; Ge Henne jobb annars skickar jag hem henne om hon inte har något att göra, upprepat i två gånger samma dag. Det var inte mitt fel att ledningen inte hade riktig koll på bemanningen och behovet.  

Jag tog kontakt med den högsta chefen och bett honom artigt att tänka på mig om det ska komma möjlighet att få någon form anställning eftersom min a-kassa ersättnings dagar börjar ta slut. Jag fick svar att det inte fanns något just nu men jag fick råd av honom att ta kontakt med min kontakt person i Kommunen. Jag blev fundersam om vad han menade så frågade jag om vad det han menar och fick svaret; har du inte socialt bidrag? Jag förklarade för honom att jag klarar mig på min egen hand utan någon form bidrag och jag vill ha jobb och bidrag.

Jag vill inte berätta om hur vi blir behandlad eller bemöt annars det tar otroligt mycket plats att berätta om.

Det sårar och gör otroligt mycket ont i skälen när man blir orättvis behandlad men trotts allt detta så båda jag och mina barn är positiva och glada och försöker så gott det går göra det bästa vi kan bjuda på.

Min fråga är var är den rättvisa? Vad tycker Ni?


Min fjärde ögonstenen, fjutt Husse

Min kära nyligen bliven arbetskamrat och min lille son, Husse. Jag älskar Dig mycket och önskar Dig all lycka i livet, studier, jobbet och boxningen 

Husse den gulliga lille pojkenHUSSE KÖR SIN MOPPE
Min tredje ögonsten

Min kära underbara Acke. Du är så god med gulligt leende. Jag älskar dig myckettttttttt!!!
Jag önskar dig all lycka med den Du älskar. 


ACKE ÄLSKAR ARLANDA


DU LER SÅ GULLIGTTTTTTTTT
Min andra ögonsten

Nanna, du är min kära väninna, lilla syster och min enda dotter. Jag älskar dig mycket och dina kära, sötnosar Isak och Jakob. Din man är på köpet så klart, Jojo jag älskar dig också, Du är en mycket trevlig underbar svärson


NANA TILLSAMMANS MED SIN MAKE JOJO OCH SINA TVILLINGAREN BILD PÅ ISAK OCH JAKOB I PAPPAS FAMN VID FÖDSELN


En av Mina ögonstener

Jag älskar alla mina fyra barn, de betyder allt för mig och självklart min kära älskade make J betyder också mycket för mig. Nu ska jag skriva om min äldsta son, Degge.
Om jag ska bortse från att vi är mor och son så kan jag lätt säga att Degge är min kära bästa arbetskamrat och vän. Vi har jobbat tillsammans i 5 år på samma arbetsplats och då har vi ALDRIG varit mor och son utan bara arbetskamrater. Vi har lärt känna varandra på ett speciellt trevligt sätt och jobbat på ett mycket professionellt sätt. Jag önskar Dig, Degge och Din kära underbara tjej, Lisa all lycka i livet. Puss på Er.


EN BILD PÅDEGGE NÄR HAN JOBBADE SOM GUIEDE I EGYPTEN
JAG TILLSAMMANS MED DEGGELISA VÄNTAR PÅ DEGGE VID ANKOMSTEN FRÅN EGYPTEN


Fiskfångst

Jag och kära make åkte båt i lördags kväll och lagt fisknät i sjön.
Idag, tidigt på morgon körde vi båten igen ut i sjön och hämtade våra nät. Vi fick två Gösar, 1 Abbore och 3 "skräpfisk"
Jag gräddade fisk i ugnen. Jag gjorde sallad som fyllning, av gul lök, persilja  och tomater. Kryddningen var mycket enkel med salt, lite grillkrydda och granatäppelsås.

Fisken blev otroligtttttttttttttt mycket god...Vad har Ni lagat för mat?


Så här såg fiskarna efter fånget och före lagningen!!!


RSS 2.0