"Muslimerna är vårt största utländska hot"


I dag har många läst den debattartikeln av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, som Aftonbladet har publicerat "Muslimerna är vårt största utländska hot"

                                                                                                                             
Jag är en muslimsk kvinna och detta tar jag inte som hot utan som komplimang. När man är rädd för oss då innebär det att man vet vad vi har för kunskaper.

Vi muslimer som alla andra människor skapades fria och värda lika, ingen färg eller bakgrund som bedömbar om man är bra eller dålig. 

Det som gäller är moral och Etik, helhetssyn, vad man har för kunskap och hur mycket man kan bidra, förmedla och ge av denna kunskap.


Varför är det en komplimang?
När man inte kan välja att stanna kvar i sitt hemland och när det gäller att riskera livet så lämnar man sitt hemland med tårar

Sverige har fått HELT GRATIS många färdig utbildade folk, som inte kostar samhället något utan de är färdig utbildade läkare, lärare, ingenjörer, elektriker, professorer med mera. Vad gör de flesta av de hög utbildade och vad sysslar de med? De flesta jobbar som taxi och buss förare, städare eller inom äldre omsorgen. Den gruppen bjuder mest på sig själv, bidrar och ger samhället mest av alla.

Man gör allt detta inte för att förnedra sig själv utan för att försöka komma in i samhället, anpassa sig och klara sig så mycket det går med att försörja sig själv.

Om man går med på att jobba på en biljettkur, städare, hemtjänst eller förare istället får att jobba med det man har slitit sig för på högskolan, då är man mycket mogen, modig, självständig, rättänkare, aktiv, arbetsvillig, flexibel och vill verkligen var med och bygga och utveckla samhället.

Vi lever i ett demokratiskt land och var och en får ha den tron man vill ha så varför är man rädd att många konverterar sig till islam?

Så länge man mogen, fri, kan ta initiativet och bestämma sig, vet vad man har för behörigheter och vart gränsen går så det är ingen fara.

 


Idol Stjärna...Reza

Alla som deltar i Idol är väldigt duktiga på att uppträda och sjunga.

Reza!!!är en speciell duktig sångare, tycker jag med tanken på att Reza är nykommen till Sverige och har inte mycket svenska språk i bagaget men ändå står Du med ett stort självförtrånde och självsäkerhet och sjungar på ett mjukt fint sätt.

Ni tycker kanske att jag överdriver...nej det gör jag inte. Det är så enkelt att förklara varför är det speciellt med dig Reza.

När man kommer till ett främmande land, nytt språk, ny kultur, olika traditioner så oftare känner man sig, i början som en handikappad individ i det nya samhället och detta gäller speciellt det nya språket. Därför tycker jag att Du är en modig stjärna Reza.


En kändis till!!!Jag skrev tidigare hur trevligt det kan vara när man träffar en kändis. Jag lovar det är ännu roligare att jobba tillsammans med en kändis. Carl Johan Palmér är en Docktor och sångare.

Han är duktig som läkare, mycket trevlig som person, duktig gittar spelare och sångare. Johan är väldigt jordnära person, trevlig som kollege och en respektfull  person.
Lyssna gärna på hans sångar så bedömmar Ni själva!
För mig så är jag mycket stolt över att jobba tillsammans med dig Johan i samma arbetsplats.

http://www.myspace.com/cjpalmertheband
http://www.cj-palmer.com/

Hemlagad rostbiff, gravad lax, stora räkor, mozerella, persilja, rödlök och koktstekt potatis


Taccos sallad i en bricka


Gräddad lax med grönsaker


Hur ska tallrik modellen se ut?

Hur viktigt det är att lägga upp maten i tallriken? Dekorera, göra mat tallriken till en disign modell. Jag har hört många som säger att maten är mat och det spelar ingen roll hur upplägget i tallriken ser ut,  jag äter vad som helst när jag är hungrig och det viktigaste är att få i mig mat.

Vi har ett ordtryck som säger att det är ögonen som äter och inte tungan.

Jag är en person som vill gärna sminka, disigna samt dekorera maten vid upplägget. Det tar inte extra lång tid för att lägga upp maten i tallriken på ett snyggt, fint och vackert sätt. det ger glädje när mina kära och nära tycker om maten.

Tallrik modellen spelar en viktig och stor roll för vår hälsa och aptit samt höger kvalitetet på livet. Vi ska njuta av varenda fin sak vi träffar.
Jag lägger upp några bilder på olika mat rätter som jag fixade och vill gärna läsa dina åsikter om det.

Vad tycker du själv om hur viktigt det är med tallrik modellen?

Nicklas Wahlgren


Kändis!!!

Att träffa en kändis är det väldigt kul. Jag hade turen att göra det igår när jag fick syn på Nycklas Wahlgren. Jag blev såååååå glad över det. Jag frågade honom artigt om det var Nicklas Wahlgren, jag fick trevligt gulligt svar på ja.
Nicklas var en mycket gullig och väldigt trevlig rar person. Jag ville gärna ta bild med honom och detta hade han inget emot så Min kära make, J tog bild på mig och Nycklas. Jag vill gärna dela med Er denna glädgen.

Vad är Svin influensa? Varför är det viktigt med vaccination?

Nya influensan A(H1N1), även kallad svininfluensan orsakas av en ny virusvariant som de flesta av oss saknar motståndskraft mot. Hittills är det framför allt unga och unga vuxna som har insjuknat. De flesta har blivit lindrigt sjuka. Av dem som behövt sjukhusvård har ungefär hälften lidit av någon bakomliggande sjukdom medan den andra hälften har varit tidigare friska personer i åldern 20–30 år.

Svininfluensan orsakas av en ny virusvariant. Viruset är en blandning av influensavirus från svin, fågel och människa och smittar mellan människor. Eftersom ingen tidigare har haft den här influensan saknar de flesta troligen motståndskraft mot den.

Personer i alla åldrar kan drabbas av svininfluensan, men hittills är det framför allt unga och vuxna under 30 år som har insjuknat, medan äldre personer har drabbats i mindre utsträckning. Studier av immunförsvaret hos äldre människor tyder på att de har varit utsatta för en släkting till viruset och därför kan ha en viss motståndskraft. Att så många yngre, i övrigt friska personer har insjuknat kan bero på att de aldrig tidigare har drabbats av något influensavirus.

De flesta som insjuknat i svininfluensan har blivit lindrigt sjuka – endast en mindre andel av de sjuka har behövt sjukhusvård. Ungefär hälften av dessa patienter har lidit av någon bakomliggande sjukdom, till exempel kronisk lungsjukdom eller hjärt- och kärlsjukdom. Den andra hälften har varit tidigare friska personer i åldern 20–30 år. Som vid alla influensaepidemier har det inträffat dödsfall, ett fåtal även i Sverige.

Smittan upptäcktes först i USA och Mexiko. I och med att svininfluensan snabbt fick fäste i stora delar av världen klassade Världshälsoorganisationen, WHO, den som pandemi i juni 2009. En pandemi är en epidemi som finns på flera kontinenter och smittar lätt mellan människor.

Vaccinet mot svininfluensan är gratis för alla som bor eller vistas en längre tid i Stockholms län. Under vecka 42–44 vaccineras gravida, riskgrupper och personal inom vård och omsorg. Från vecka 45 beräknas övriga invånare erbjudas vaccin.

Det är viktigt att så många som möjligt, helst alla, vaccinerar sig. Det finns tre viktiga skäl att vaccinera sig:

  • För att skydda dig själv från influensan och eventuella följdsjukdomar.
  • För att skydda dem som riskerar att bli svårt sjuka av influensan och dem som av olika skäl inte kan vaccinera sig.
  • För att hejda smittspridningen och därmed hindra att viktiga verksamheter i samhället slås ut av att många blir sjuka samtidigt.

I fredags tog jag vaccin för Svin influensa och låg hela lördag i sängen med feber och mycket säghet i kroppen, ont och rödnad i armen där fick jag sprutan. Allt detta är helt normalt och vanliga tecken på vilken vaccin som helst.

Min bästa väninna Sohaila har också vaccinerat sig igår så Gå Du också och vaccinera dig.
Ha en trevlig fortsättning på dagen

Gran Torino


Filmen Gran Torino

En film som jag tittade på tillsammans med min kära make J igår kväll.
Filmen är värdefull att titta på. den handlar om en fördomsfull, bitter krigare som har gått i pension.
Walt Kowalski(Clint Eatwood) har inte mycket till övers för sin omgivning- särskilt svårt har han för sina grannar, en invandrarfamilj från Sydostasien. Han ertappar till råga på allt grannsonen med att försöka stjäla hans ägodel, en GRAN TORINO. Men när det visar sig att ett ligistgäng tvingat honom till stöldförsöket tar den tjurskalliga veteranen på sig uppgiften att omvända honom.

FILMEN ÄR VÄRT ATT TITTA PÅ OCH DÄRFÖR FÅR NI LÄNKEN TILL DEN

http://www.novamov.com/video/7oj9boowt6eoz


HÖR GÄRNA AV ER HÄR

Satan's School for Girls

Det är den första gången jag bloggar och det känns båda spännande och roligt.
Jag tittade precis på filmen Satan's School for Girls, en rysare film från 1973 september. Jag tycker inte om rysare filmer, jag tittar och blir helt svettigt och rädd.
Filmen är på engleska och jag todde inte att jag skulle hänga med i hela filmen p.g.a. mitt engelska som inte är perfekt men tack och lov fattade det mesta av filmen.
Filmen är bra och mycket spännande rysare så jag ger Er länken om Ni är intresserad av att se på den
http://www.youtube.com/watch?v=KYF8hOPm_qM

Nästa blogg blir om filmen Gran Torino
Ha en bra dag

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0