uppvaktning

I fredags var det min sista arbetsdag på Boo Vc för denna gången. Jag blev jag uppvakad med blommor av chefen och alla kollegor på arbetsplatsen samt önskningarpå lyckan på den nya arbetsplatsen

Jag har sutit i receptionen i flera månader och trivdes väldigt bra där, Det kändes lite trist att lämna en bra arbetsplats och bra arbetskamrater men hoppet är stor att komma tillbaka dit.

Tack för blommorna och tack för en underbar arbetstidGrattis älskling

Grattis min kära älskade make på efterskott på Din födelsedag.
Tack för en underbar middag i stan
Love you

Ramadan slut på tisdag

På tisdag inträffar första dagen på Eid al-Fitr, högtiden som bryter den månadslånga fastan.

På måndagskvällen meddelade Islamiska Förbundet i Sverige vilket datum Eid al-Fitr inträffar i år.

Eid al-Fitr firas när månaden Ramadan avslutas och den nya månaden Shawwal inleds. Eftersom månaden börjar i och med den första soluppgången efter att den första nymånen siktats är det inte självklart exakt när Eid al-Fitr börjar. Datumet bestäms av månstudier, som under måndagskvällen alltså visade att det är festdags redan på tisdagen.

Imorgon tisdag ger vi barnen pengar och presenter och vi äter söt och gott

I kväll bakade jag irakiska kakor som vi brukar baka till våra högtider. Kakorna blev otroligt goda. Det är lätt att baka de.

Ingredienserna är:

2 kilo vetemjöl

50 g smältsmör

2 glas olja

2 glas gömm mjölk

1 torr gäst

i full tsk bakpulver

Kardemomma/vanilj

Fyllning:

Vallnötter

Dadeldeg

Rivencoccos

Blanda ihopp torrgästen med mjölken, olja, bakpulver, kardemmona  och smör. Låt degen vila och under tiden fixar du och förbereda fyllningen.

 

 Dagen...

Vi har fullt upp och rörigt hemma just nu i samband med renoveringen

Dagen började tidigt med ett Ikea besök för att komplettera saker till det nya köket. Vi tog morgon fikat där och  som vanligt blev det räk smörgås

Vi gick runt och handlade det vi ville köpa och sedan åkte vi till Kista centrum för att handla kött och annat. Det blev lunch på Kista galleriet.

På eftermiddag tog vi en tur med båten och hade en te termos med oss och kex. Vi var ute i sjön och mätade samt kastade efter fisk. Det blev ingen fisk utan vi fick flera båtten napp. Vi har lagt fisknät i sjön och kom hem.

Jag vattnade våra växter medan min älskade make grillade entreccote, kebab piffar, tomater och majs. Till maten blev det färska kokta potatis, självodlade sallad, lök och tomater.

Morgon fikat...

Rörigt hemma

Det mesta är klart

Kära Janne sätter upp spot light under köks skåpen...

Gräs and som följde efter oss...Hon fick mycket kex av J


Våra tomater

Vår vackra solrosorna...

Sist men inte mins en bild på den nya byrån


Fika

I torsdags hämtade jag min älskade Husse änglarna Isak och Jakob från dagiset. Vi tog en liten runda och handlade och det slutade med att bjuda kära barnbarnen på mat. Trots att Husse fastar så följde han med.

Jag är mycket stolt över mina kära älskade barn och svärson att de klarar av fastan trots alla de långa faste timmerna.

Isak och Jakob väntar på sin mat

Ikea

Idag blev det Ikea igen. Vi köpte nya skåp och luckor till köket som min kära älskade make genast började montera vid hem ankomsten. Vi köpte även andra saker bl.a. Id-presenter till kära älskade barnbarnen, sängkläder, bad handdukar m.m.

Efter Ikea besöket körde min man till Husby centrum för att leta efter en godisaffär som säljer Halal gosis, tyvärr så hittade vi till affären men det blev ändå extra utgifter för kära maken för inköp av smycken och kläder till mig.

Det blev som vanligt fika på Ikea med den goda räksmörgås och kaffe.Står i Kön till kassan


Tack J för de vackra smycken


Suchini

Jag är så glad för mina egna odlade suchini. De är mycket goda
Full rulle

Dagarna går fort så man hänger inte riktigt med och Vi hinner inte göra mycket på vardagarna. Vi har väldigt mycket just nu och har haft fullt upp under de senaste veckorna...

Min kära älskade make håller på med renoveringen. Vi köpte en ny toastol, ny handfat och en ny duschkabin. Duschkabinen har ång och massage funktion. Det finns även radio och telefon i den.

Vad gäller köket så hade min kära älskade make bytt blandare och hjorde klart båda bänkskivorna klara. I helgen hann vi åka till Ikea och köpa nya fina kökskåp och köksluckor. Vi började som vanligt med att fika med räksmörgåsar och kaffe...

När vi kom hem så hämtade vi fisknätet...


Resultatet av en liten promenad i skogen...

En båt åk tur...

Kycklings wok och sallad till kvällsmaten...Ramadan karim

Det är första dag i Ramadan månad och därför vill jag passa på och gratulera alla muslimer i hela världen på denna goda underbara månad och inshalla ramadan karim på Er alla.  
 
أقترَبْ شَهْر المَحَبة
وَجَالْ بَخَاطرَيِ هَمسَاً للأحَبة
وَنادَى لسَانيِ |[ دَاعَيالهْم بُمودة
اللهُم بلغُهم شهَرك / ...
. . . . رَمضَان بَعظيَم غفرَانك
وَواسعْ رَحَمتك والعَتق مَنْ نيَرانك
وَادَخلهَم جَناتك !!
وَسخرْ لهُم الطيَبين مَن خَلقكْ،
واشَرحْ |[صُدورُهم بَذكرَك
وَابَعد عنهُم كدَر الدَنيا وَالهُموم ..

 


RSS 2.0