Vackert...

Jag blev riktigt överaskad över min kära dotters kunskap på arabiska när jag läste denna dikt som hon skrev med all kärlek till sin pappa...

Du är mycket duktig gumman, Du skriver så bra på arabiska trots att Du kom hit när Du var ett barn. Jag är mycket stolt över Dig och alla Dina kära syskon..Ni och älskade maken är allt för mig, älskar Er mycket


لم يبكيني احد سوى زماني لمن اشكو همي ومن يسمع الامي

لولا حب علي وآل البيت لكنت الأن ارزخ تحت ضيم الجُهّالِ

فلهم اشكو ما ابكاني فقد فقدت عزتي وامتدادي

فقدت من كنت اقول له ابتِ فقدت عامود بيتي وسند ظهري

فقدت الدفئ والحنان الذي رافقني منذ صغري

هذا ما اشكوه لامامي تعبي وهمي وغمي

عسى ان يقف شفيع لاهلي فانظر اين أرساني زماني

ارساني في بقعة لايوجد فيها مقام امامِ


Kista mässan

I lördags gick Vi, jag och älskade maken på Kista mässan. Det var verkligen trevligt och roligt. Det bästa var att träffa Martin Timell persolingen och prata med honom lite. Han är en mycket trevlig person.
I mässan fick jag snickra ett eget fågelbo. Jag ritade lite på den hemma tillsammans med mina kära älskade barnbarn och idag hängde min kära make det i ett träd på tomten.

Efter mässans besök så träffade vi kära älskade dottern och sin kära familj på Kista C. Vi åt mat tillsammans, fikade, gick runt och handlade på den utlänska affären.

Sedan körde vi bilarna hem till oss, de sov över hos oss och vi hade mycket trevligt. Idag tog vi en lugn promenad i den friska luften och det var mycket skönt.
Bjuder på några bilder kära läsareN & J

Igår fick min kära svärson blommor skickades till jobbet. Blommorna beställdes av älskade Nanna till hennes älskade make. Jojo blev mycket glad av det vackra överaskningen så bjud han på en hembakad tårta till sin kära fru och kära barn.
Åhhhhhhhhh vad gulligttttttt


Melanders fisk

Igår blev jag bjuden av min kära älskade make på middag hos den lyxiga fisk resturangen, Melanders fisk.
Båda förrätten och varmrätten vad otroligt goda.
Tack min kära älskade för en mycket trevlig och god middag...
Förrätten...

Min varmrätt...

Jannes varmrätt...
Alla hjärtans dag

Det är fint att visa kärlek till sin partnar men det har blivit över drivet mycket nu för tiden. Man ska älska varandra 365 dagar om året och inte en dag om året.

Kärlek kan man ha för hela livet. Den ena som vinner på all försäljningar är affärar medan det är många som blir ledsna på den dagen.

Vi ska inte glömma de som är ensamstående/singlar som inte får någon present av någon utan en sådan stor förhyllning till alla hjärtans dag kan framkalla sorliga minnen och kan påmmina hårt om ensamheten


Alla hjärtans dag är en importerat grej från USA och har blivit  mycket överdrivet försvenskat så Kära folk tänk lite innan Ni kan också vara en orsak till att göra alla singlar ledsna...

Jag och min kära make har bestämt oss att inte köpa presenter till varandra utan vi går ut och äter imorgon och har det trevligt och vi älskar varandra oavsett om det alla hjärtans dag eller inte.

Nu har vi börjat renoveringen

Nu har vi börjat renovera i vardagsrummet och det är mycket att göra, bl.a. måla väggarna, byta möblar m.m.
Nu har vi fixat lite i alla fall. Vi köpte nya möbler till vardagsrummet och målat en vägg, har monterat de nya möblarna och fixat lite.
Vi åkte som vanligt till de två utlänska affärar och köpte mycket fin färsk kött, entrecote, rostbiff, lamm revben, lammhjärta m.m.
När vi kom hem så satt vi igång med kvälls maten. Det blev lamm revben i ugnen, stekt lammhjärta, potatis, kanterellsås och mycket nyttig och god sallad. maten var mycket god som vanligt.
Jag fixade även rostbiff i ugnen och det blev mycket god.

Idag blir det fisk filér, i stort sätt stekt men det är inte klart än. Så länge ska jag bjuda på några bilder från vardagsrummet, kvällsmaten och den god hem rostade rostbiffen...
Snö kaos

Total kaos i trafiken, alla bussar inställda i Stockholm, stota förseningar i tågtrafiken och många olyckor i hela landet.
Enl. sl så gäller det förseningsgarantin, alltså att få åka taxi och få tillbaka pengarna med det finns ingen taxi att boka, min dotter satt i över en timme i telefonen för att boka taxi men det fanns ingen ledig.

Bilarna kunde man inte flytta på en cm från p-platsarna, sitter fast i snön. De har inte hunnit än ploga gatorna så vi tänkte att jag och kära Husse hjälpas åt och skotta snön runt om bilen och vi får se hur det blir.

När ska Sverige vara beredd för en gångskull? Det är samma problem, som hamnar man i varje vinter. Sveriges klimat är som den är och är lika vid varje vinter så bristen ligger på myndigheterna som är ansvariga för att lösa detta problem. Vi betalat otroligt mycket skatt varje månad och vi får inte gatorna plogad eller sandad som det ska, mycket halka och det är många som halkar varje dag under vinter tiden, många som bryter ben och händer tackvare dåligt sandat på gatorna...

När blir det stopp på detta? När ska de problem åtgärdas så att folk åker till sitt jobb utan att ha ont i magen?

Min bil mitt i snön...

Husse hjälpte mig och skotta p-parkering


Barnvakt

Idag var jag barnvakt för söta lille Jakob, han sov hos mig i natt, hade mycket hög feber. Jakob var hos läkaren igår, blod-prover togs och det visade ingen infektion utan doktorn sa att det är virus som många andra har just nu.

Idag åkte Jakob med mig till Stockholms centralen fram och tillbaka och sedan till Skogås och fikade där.
Krya på Dig kära Jakob...


Sushi

Idag bjöd min kära make på sushi. Det var första gången äter vi just sushi där och det var super gott så tack min kära älskade för en mycket trevlig stund och för en mycket god sushui.


Grattis kära svärmor...

Idag fyller min kära gulliga svärmor år och jag vill gärna gratulera henne på sin födelsedagen. Du är så söt, gullig och trevlig. Vi älskar Dig mycket..

Lilla ängeln..

I lördags åkte min kära älskade DG hem tillsammans med sin lilla älskade familj....Det känns verkligen tomt efter dem och mycket tyst som ett öde efter den lilla ängeln, Almaza...

Jag hoppas och ber till Allah att det ordnar sig så att min ögonsten får jobb och lever lika lycklig för hela livet...

Jag älskar och saknar Er mina kära ögonstener, DG, Lisa och Almaza och önskar Er all lycka och glädje för hela livet.
Många kramar från Stockholm till Er alla...

En kakdocka fylld med dadlar till kära Almsza och två gubbar till kära Isak och Jakob


Det blev så tomt så jag ringde efter min kära älskade dotter och bett henne komma upp med änglarna tidigt på morgonen igår. Vi åt frukost tillsammans och jag gjorde pytt i panna, som mina barn tycker väldigt mycket om.
Att laga Pytt i panna är så enkelt och lätt. Skär lök, potatis och korv eller vilken kött som helst i tärningar och steka de i följande ordning, lök, potatis och korv/kött, krydda och salta efter Er smak. Resultat blir:

IKEA

Idag blev det IKEA besök. Som vanligt så åt vi lunch där, gravad lax med potatis och sedan handlade vi nya möbler till vår vardagsrummet, porslin  och lite smått och gott. På vägen hem så åkte vi till den iranska affären och handlade lite där.

Vi har hunnit ta fika hemma och sätta igång diskmaskinen med alla våra nya fina talrikar som vi köpte idag och snart sätter vi igång med kvällsmaten.

Nu måste jag gå och be och byta om och hjälpa till med kvällsmaten så ha det så gott kära läsare och jag bjuder på några roliga bilder...

Tack min kära make

Tack min kära älskade make för fina överaskningen, otroligt fin present till min nya bil.
Älskar Dig otroligt mycket för Du är en fin, god, medmänniska varm och mycket omtänksam människa...
Intensiva dagar...

Igår och idag blev det intensiva dagar...Gårdagen björjade tidigt med att kära killarna åkte till Arlanda och därifrån vidare till Italien för att titta på fotbolls match...Detta innebär så klart att jag stannar hos flickorna i stan de dagarna...

Under förmiddagen fick vi ett fint kort besök av min kära älskade av min bästa kompis. Hon var så snäll så hon fixade under den korta stunden ett hål i öronen och örhänge för lilla kära Almaza samt putsade hon håret på lilla ängeln. Lilla ängeln så mycket vackrare ut med hennes örhänge och nya frisyren...

Dagen började med att ringa och boka tid till lilla Almaza eftersom hon hostar och har mycket slem. Efter läkar besöket åkte vi till Ica maxi och handlade lite och sedan till City Gross och handlade. Efter den andra handlingen så fikade vi på City Gross kafé, där de har mycket goda och fräscha smörgåsar och bakelser till bra priser.

Vi kom hem, plockade inköpta varorna, tvättade, lagade mat och nu sitter vi tillsammans med kära älskade barnbarn.
Maten blev ungsbakad kyklingfilé och saffrans ris

RSS 2.0