Sashimi

 
Det blev lite kvar sashimi så vi tog det till frukosten
 
 
 
 
 
 
 

sashimi

Jag testade för första gången fixa sashimi och det blev mycket gott
 
Sashimi är en japansk maträtt vanligen bestående av bitar av rå fisk och andra vattenlevande djur som serveras med olika tillbehör, ofta vit rättika, wasabi, syltad ingefära och sojasås. Även tunna råa strimlor av nötkött kan ingå i sashimi. Vissa råvaror tillagas före serveringen, exempelvis bläckfisk.
Det är viktigt att frysa in laxen i minst 24 timmer innan användning för att döda bakterierna
 
Det blev super gott
 

Smördeg

Igår gjode jag smördeg i ungen.
Fyllningen var smetana och nötter och när den var klar så hälde jag nötter och honung
 
Det blev helt ok och mycket gott
 
 

Entrecote

 
 
i fredags kom jag hem före min man så jag gick ut själv till skogen och plockade lite tratkanterellar och vanliga kanterellar och det blev en god sås till middag till Stekt entrecote. Vi blandade lite färska fin hackade persilja, koriander och färsk vitlök
Det blev även Tabouleh till middagen och den blev så klart mycket god.
Tabouleh:

Ingredienser

2 dl  bulgur, kokt

4 dl  persilja, slätbladig, fint skuren, ej hackad

1 kruka(or)  mynta

2 st  tomat(er)

2 msk  citronsaft

1 skiva(or)  vitlöksklyftor

4 msk  olivolja, god

salt och peppar

1 st  vitlöksklyfta(or), pressad

 
 
 
 
 

Rostbiff

I förigår gjorde jag röstbiff och låtit det vila i kylen
Det blev mycket gott och fick den perfekta färgen
 
 
 

RSS 2.0