Vit sparris

Det blev Pangos fisk, skaldjur, vit sparris och chips till middag





Lammburgare

Lammburgare/lammbiffar blev det för mig och korv för kära maken med grön sparris, chips och sallad




Kryddor i låda

Så var kryddslådan på plats.





Lammytterfilé

LättStekt lammytterfilé i stekpannan och sedan i ugnen med stekt lök och färska kryddor 
Serverades tillsammans med vit sparris, chips och sallad




Nöt skrika

Vi har ett matställe/bord som min köra make snickrade ihop i höstas för  att lägga mat till rådjuren på.
Hela vintern har vi haft 4-5 rådjur här på tomten som fick mat
Nu blev detta bord ett fågel matbord. Det kommer flera olika sorters fåglar och idg var det en Möt skrika fågel på besök

Fågelbon blev ekkores mat ställe så ekkoren är oftare på fågelbon och äter där.

Det så häftigt att se djuren sams om om allt.
Så här ser den ut (Lånad bild från nätet)





Räksallad

Det blev lätt lunch
Räksallad



Vår Ruset 2016

Vår Ruset 2016 avklarat, jag hade väldigt jobbigt med min rygg men jag kom till mål
Det var jätte trevligt 



Lax

Lax kryddat med citron och örter, hem gjord aioli, sallad och räkor blev det till middag






Fästing

Vår katt lämnade denna fästing i vår säng




Blommande träd

De blommande träden utanför porten är så vackra så jag kunde inte låta bli utan att ta bilder
Hoppas att ni tryckeris bilderna






Räksmörgås

Det blev fika  på Sofiahemmet innan läkarbesöket



Adana

Det kallad Addana på Turkiska och Kobba neya på Libananiska dialekten 
Den blev mycket god
Till fikat blev det arabisk och turkisk baklawa köpta från Matvärlden i Vedesta





Filodeg fyllda med ris och köttfärs

Ouzi, kallas den maträtten för
Det är filodeg fylld med stekt/tillagd köttfärs, ris, ärtor och pinjenötter Inslaget på filodeg med smör på och in i ugnen på 10 minuter
Stek köttfärs, lök, krydda efter önskemål 
Lägg buljong tärning och vatten
Häl riset på ( riset ska vara redan tvättade och stått i vatten)
När det kolar sänk värme och låta den lagas på låg värme

Fyllningen färdig
Lägg filodeg i en skål, fyll på med risbladningen och häll smält smör på





RSS 2.0