Sashimi
Det blev lite kvar sashimi så vi tog det till frukosten
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1222_546c9a0e2a6b228cf2e8d300.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1223_546c9a1cddf2b302db6a73fe.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1225_546c9a252a6b228c107b63ea.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1226_546c9a30ddf2b301d6ae7fea.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1227_546c9a3be087c31c1426f44a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1230_546c9a48e087c31c9b86cd7c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1231_546c9a542a6b22649d1c65c7.jpg)
sashimi
Jag testade för första gången fixa sashimi och det blev mycket gott
Sashimi är en japansk maträtt vanligen bestående av bitar av rå fisk och andra vattenlevande djur som serveras med olika tillbehör, ofta vit rättika, wasabi, syltad ingefära och sojasås. Även tunna råa strimlor av nötkött kan ingå i sashimi. Vissa råvaror tillagas före serveringen, exempelvis bläckfisk.
Det är viktigt att frysa in laxen i minst 24 timmer innan användning för att döda bakterierna
Det blev super gott
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1205_546c95ffddf2b3030d4f17d2.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1206_546c960a2a6b22649d1c6522.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1207_546c96132a6b228cccb8f265.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1208_546c96222a6b228cccb8f26a.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1212_546c962f2a6b228c1cd686bb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1213_546c963ae087c31baaf1799b.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1211_546c96469606ee258d9e2838.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1209_546c9652e087c31c35ad9909.jpg)
Smördeg
Igår gjode jag smördeg i ungen.
Fyllningen var smetana och nötter och när den var klar så hälde jag nötter och honung
Det blev helt ok och mycket gott
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1580_546c9b08e087c31b2cf3a3fd.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1581_546c9b12e087c31cc4990cbe.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1582_546c9b1c9606ee258d9e28be.jpg)
Entrecote
Det blev även Tabouleh till middagen och den blev så klart mycket god.
Tabouleh:
Ingredienser
2 dl bulgur, kokt
4 dl persilja, slätbladig, fint skuren, ej hackad
1 kruka(or) mynta
2 st tomat(er)
2 msk citronsaft
1 skiva(or) vitlöksklyftor
4 msk olivolja, god
1 st vitlöksklyfta(or), pressad |
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1490_546b22989606ee730680193e.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/1459313/7-3/img_1514_546b22afe087c353b51ceaa5.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1515_546b231a9606ee7306801966.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1487_546b2259ddf2b3072d982463.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1488_546b227d9606ee741faa6f5c.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1489_546b2286e087c35480a4121c.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1516_546b236addf2b30671200802.jpg)
Rostbiff
I förigår gjorde jag röstbiff och låtit det vila i kylen
Det blev mycket gott och fick den perfekta färgen
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1436_546483019606ee1e4188cf19.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1459313/7-3/img_1438_5464830eddf2b31e2e000b59.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/1459313/7-3/img_1439_54648319e087c30ee6f690c1.jpg)